Премиерът Кирил Петков и началникът на кабинета му  ще бъдат

...
Премиерът Кирил Петков и началникът на кабинета му  ще бъдат
Коментари Харесай

Гешев призова Петков и Лена Бориславова в прокуратурата

Премиерът Кирил Петков и началникът на кабинета му  ще бъдат призовани да се явят във Върховната касационна прокуратура, тъй като по време на срещата си с основния прокурор в Министерски съвет са показали лица и прякори, които съгласно тях са в основата на корупцията в България.

Това излиза наяве от известие на прокуратурата, оповестено в понеделник по отношение на  По време на срещата в Министерски съвет министър-председателят е посочил лица, които съгласно него са в основата на икономическата и престъпна престъпност в страната и по отношение на които не са подхванати нужните дейности за търсене на наказателна отговорност. Сега държавното обвинение ще извърши цялостна инспекция на листата.

" От своя страна основният прокурор е разяснил, че според Конституцията и законите на страната, разкриването на закононарушения е пълномощие на изпълнителната власт, в частност на Министерство на вътрешните работи, които при определяне на данни за осъществени закононарушения следва неотложно да уведомят прокуратурата ", оповестяват от Прокуратура на Република България, прехвърляйки топката в полето на вътрешното министерство. " Иван Гешев е изразил убеденост, че Прокуратура на Република България прецизно извършва и ще продължи да извършва законовите си пълномощия, без значение от статута на проверяваните лица ".

" Съгласно наредбата на Наказателно-процесуален кодекс жителите и длъжностните лица имат обвързване, когато узнаят за осъществено закононарушение от общ темперамент, неотложно да уведомят орган на досъдебното произвеждане и да подхващат нужните ограничения за опазване на ситуацията и данните за закононарушението. В тази връзка основният прокурор Иван Гешев е сезирал заместител на основния прокурор при ВКП, отговарящ за отдели „ Досъдебен “ и „ Специализиран “, по отношение на предоставената от министър-председателя информация за предприемането на незабавни дейности според нормативната уредба в Република България ", пишат още от Прокуратура на Република България.

Петков и Бориславова, която също е участвала на срещата, ще бъдат призовани да се явят във ВКП за даване на цялостен лист с лицата, посочени в хода на работната среща, " както и данните, респективно доказателствата, за вероятно осъществени от същите лица закононарушения или нарушавания ".

" Прокуратурата ще извърши отговорностите си и ще извърши справедлива и всестранна инспекция по отношение на лицата, посочени от министър-председателя господин Кирил Петков и госпожа Лена Бориславова ", настояват от държавното обвиняване.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР